Sposób przygotowania:
Sernik z piernikami i kawową nutą
Ciasto: 1,5 szklanki mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem,zagnieść z margaryną i żółtkami.Ciasto wyłożyć do natłuszczonej lub wyłożonej pergaminem formy o wym 23/39 cm.Posypać kawą rozpuszczalną. Masa: Twaróg zemleć w maszynce do mięsa.Utrzeć z żółtkami i cukrem wlać budyń rozpuszczony w mleku dodać masło i cukier zmiksować na puszysto Białka jaj ubić na sztywno dodać do masy delikatnie wymieszać.Wylać połowę masy serowej na ciasto,ułożyć pierniczki i wylać resztę masy,wygładzić łyżką wstawić do piekarnika i piec około 50-60 minut w temp 180*c. Beza: Białka jaj ubić na sztywną pianę pod koniec wsypać cukier puder wlać sok z cytryny i zmiksować.Na 15 minut przed końcem pieczenia wyłożyć bezę na podpieczone ciasto,dopiekać aż beza się zrumieni. Ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Smacznego!
zbysiowa
2milutka
o właśnie tak...;)
zewa
2milutka
Ewa ja uwielbiam serniki i kombinuję :))))
edytaha
2milutka
Dla Ciebie zawsze;)))