Sposób przygotowania:
Sernik z polewą czekoladową
CIASTO: Do miski wkładamy margarynę oraz żółtka i wsypujemy mąkę oraz cukier. Ze składników zagniatamy ciasto, które wkładamy na 15 minut do zamrażalki. Po tym czasie ciastem wylepiamy blachę, nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut w temp. 200 stopni. MASA SEROWA: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym miksujemy. Następnie dodajemy twaróg sernikowy, mąkę ziemniaczaną i wlewamy śmietankę kremówkę. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy sernikowej. Dokładnie mieszamy. Masę serową wylewamy na podpieczony spód ciasta. Pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Czekoladę z dodatkiem oliwy topimy w kąpieli wodnej. Następnie polewamy sernik.