Sposób przygotowania:
Sernik waniliowy z polewą chałwową
Ciasto kruche:
Mąkę przesłać na stolnicę, dodać cukier puder oraz zimne masło i razem posiekać. Zrobić dołek, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i schować na godzinę do lodówki.
Masa serowa:
Jajka utrzeć z cukrami, następnie cały czas miksujemy dodawać po łyżce sera. Wsypać budynie i dalej miksować. Na końcu dodać olej.
Polewa chałwowa:
Do garnka przełożyć wszystkie składniki oprócz chałwa. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Kruszyć chałwę i mieszać aż się połączy z resztą składników.
Blachę wyłożone papierem do pieczenia wylepiaj ciastem. Następnie wylać masę serową. Piec minimum godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć z blachy po całkowitym wystudzeniu. Polać ciepłą polewą i pozostawić aż stężenie. Smacznego :)
Mąkę przesłać na stolnicę, dodać cukier puder oraz zimne masło i razem posiekać. Zrobić dołek, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i schować na godzinę do lodówki.
Masa serowa:
Jajka utrzeć z cukrami, następnie cały czas miksujemy dodawać po łyżce sera. Wsypać budynie i dalej miksować. Na końcu dodać olej.
Polewa chałwowa:
Do garnka przełożyć wszystkie składniki oprócz chałwa. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Kruszyć chałwę i mieszać aż się połączy z resztą składników.
Blachę wyłożone papierem do pieczenia wylepiaj ciastem. Następnie wylać masę serową. Piec minimum godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć z blachy po całkowitym wystudzeniu. Polać ciepłą polewą i pozostawić aż stężenie. Smacznego :)