Sposób przygotowania:
Sernik (z przepisu babci)
Zagnieść ciasto z margaryny, mąki, jajek, proszku do pieczenia i cukru pudru. Tam przygotowane ciasto odłożyć na około godzinę do lodówki.
Ser zemleć 2krotnie. Margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać ser, nadal ucierając. Następnie dodać jajka, proszek do pieczenia i odrobinę budyniu ( połowę łyżeczki. Nadal ucierać.
3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę. Wyłożyć na nie ser. 1/4 ciasta zetrzeć na wierch.
Piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni.
Ser zemleć 2krotnie. Margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać ser, nadal ucierając. Następnie dodać jajka, proszek do pieczenia i odrobinę budyniu ( połowę łyżeczki. Nadal ucierać.
3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę. Wyłożyć na nie ser. 1/4 ciasta zetrzeć na wierch.
Piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni.