Sposób przygotowania:
Sernik składany
Sernik: Ser zmiksować z olejem. Żółtka utrzeć z cukrem dodać ser. Następnie dodać budynie rozmieszane w mleku. Śmietanę 30% ubić i dodać do sernika. Białka ubić na sztywną piane i wymieszać z sernikiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki i wylać na nie masę sernikową. Całość piec ok 1h w temp 180 stopni. Biszkopt: Białka ubić z cukrem dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać startą czekoladę i wymieszać . Ciasto wylać na blachę wyłożonej papierem do pieczenia i upiec. Masa: Połowę mleka gotujemy z cukrem. Do pozostałej części dodajemy mąkę, budyń, cukier waniliowy oraz żółtko mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka , gotujemy budyń i studzimy. Margarynę ucieramy dodajemy budyń i nutellę dokładnie ucieramy.Na biszkopcie rozsmarowujemy masę i kładziemy sernik tak aby herbatniki były na górze, roztapiamy białą czekoladę w kąpieli wodnej polewamy sernik i posypujemy płatkami migdałowymi.
zbysiowa
Justyna92
gosiapiotrek23
Monika i Jacek
Justyna92
Cieszę się ze smakował :) u nas też zawsze szybko znika