Sposób przygotowania:
Sernik z rodzynkamiETAP 1:
Całe jajka, cukier utrzeć mikserem na kogel-mogel do białości.
ETAP 2:
Do jajek dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną i mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:
Do masy serowej wsypać miękkie rodzynki, jeśli są mocno twarde to wcześniej je zalać wrzątkiem na 5 minut i odcedzić na sitku, masę mikserem wymieszać.
ETAP 4:
Formy silikonowe keksówki 22x11 cm, na dnie poukładać 2 warstwy herbatniczków, wlać masę serową, wygładzić wierzch łyżką.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut do suchego patyczka, w formach serniki dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.