Sposób przygotowania:
Pizza szybka, smaczna, łatwa
Gotowe ciasto na pizzę wyjąć z tuby, rozwinąć od razu na blachę z papierem do pieczenia, ciasto jest gotowe bez wałkowania.
Sos pomidorowy:
Przecier pomidorowy, oregano, cukier, wymieszać i rozsmarować na cieście.
Rozsypać pokrojone drobniej marynowane pieczarki, ułożyć plastry szynki szwarcwaldzkiej, posypać zmielonymi suszonymi pomidorami z chili, rozsypać cienkie piórka cebuli.
Na jednej połowie ułożyć pokrojoną zieloną papryczkę chili, na drugiej połowie paprykę słodką czerwoną.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, pizzę piec 18 minut, następnie na pizzy ułożyć plastry sera żółtego i piec jeszcze z 5 minut, przed podaniem posypać mixem sałat i posmarować resztą sosu pomidorowego.
Sos pomidorowy:
Przecier pomidorowy, oregano, cukier, wymieszać i rozsmarować na cieście.
Rozsypać pokrojone drobniej marynowane pieczarki, ułożyć plastry szynki szwarcwaldzkiej, posypać zmielonymi suszonymi pomidorami z chili, rozsypać cienkie piórka cebuli.
Na jednej połowie ułożyć pokrojoną zieloną papryczkę chili, na drugiej połowie paprykę słodką czerwoną.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, pizzę piec 18 minut, następnie na pizzy ułożyć plastry sera żółtego i piec jeszcze z 5 minut, przed podaniem posypać mixem sałat i posmarować resztą sosu pomidorowego.