Sposób przygotowania:
Sernik z rodzynkami na kakaowym cieście
Z mąki, cukru, jajka, łyżki śmietany, kakao, margaryny i proszku do pieczenia zagniatamy jednolite ciasto. Zawijamy je w folię i wstawiamy do zamrażarki na czas przygotowywania sera.
Do dużej miski wrzucamy ser i wbijamy żółtka, dodajemy cukier i mąkę, budyń, kaszę mannę i proszek do pieczenia.
Margarynę rozpuszczamy i lekko studzimy, powoli wlewamy do miski i miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce miksujemy białka ze szczyptą soli.
Ubite dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy rodzynki i ponownie lekko mieszamy.
Ciasto wyjmujemy z zamrażarki i wylepiamy nim dno blaszki do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę serową i wyrównujemy wierzch. Sernik pieczemy w 180 C przez 50 minut.
Ostygnięty posypujemy cukrem pudrem.
Do dużej miski wrzucamy ser i wbijamy żółtka, dodajemy cukier i mąkę, budyń, kaszę mannę i proszek do pieczenia.
Margarynę rozpuszczamy i lekko studzimy, powoli wlewamy do miski i miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce miksujemy białka ze szczyptą soli.
Ubite dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy rodzynki i ponownie lekko mieszamy.
Ciasto wyjmujemy z zamrażarki i wylepiamy nim dno blaszki do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę serową i wyrównujemy wierzch. Sernik pieczemy w 180 C przez 50 minut.
Ostygnięty posypujemy cukrem pudrem.