Sposób przygotowania:
Sernik z rodzynkamiKROK 1
Twaróg przemielić przez maszynkę do mięsa i odłożyć na bok.
KROK 2
Żółtka oddzielić od białek.
KROK 3
Żółtka ubić z cukrem na puszystą pianę.
KROK 4
Do ubitych żółtek dodać łyżkę mąki, masło i zmielony twaróg. Całość dokładnie wymieszać.
KROK 5
Białka ubić na sztywną piane i delikatnie połączyć z resztą składników. Pod sam koniec wsypać rodzynki i ostatni raz wymieszać.
KROK 6
Na dno foremki ułożyć pokruszone herbatniki i wylać na nie całą masę serową. Sernik piec około 50minut w 180°C.
KROK 7
Po upływie 50minut wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki do całkowitego wystygnięcia (ta część jest najtrudniejsza, bo sernik już krzyczy- ZJEDZ MNIE). Ostudzony sernik opcjonalnie posypać cukrem pudrem i jeść- byle nie cały na raz. Smacznego :)
Kasiorx