Sposób przygotowania:
Sernik z rodzynkami wg Megg
Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek. Ciągle ucierając masło z cukrem dodawać po jednym żółtku. Następnie ciągle ucierając dodawać ser, a na koniec dodać budyń waniliowy wraz z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowe, a następnie bardzo delikatnie całość wymieszać. Rodzynki zalać gorącą wodą, a następnie odcedzić, osuszyć na ręczniku papierowym i obtoczyć je w mące. Obtoczone rodzynki dodać do masy serowe i całość delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę serową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st, piec 1,2h. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Gdy sernik wystygnie wyjąć go z blaszki, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.