Sposób przygotowania:
Sernik z rodzynkami, bezą i kajmakiem
Masa serowa: Mąkę ziemniaczaną i kaszę mannę wsypać do naczynia. Dodać proszek do pieczenia i połączyć. Ser przełożyć do miski, dodać połączone składniki i wymieszać. Żółtka przełożyć do miski, wsypać cukier biały i cukier waniliowy, utrzeć. Do serka dodać masę jajeczną i rodzynki, wymieszać.
Spód: Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na dnie tortownicy ułożyć dookoła ciastka tak aby jedno nachodziło na drugie. Środek wyłożyć tak samo.Na ciasteczka wyłożyć masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 1 godzinę (upiec).
Po upieczeniu sernik przestudzić. Masę krówkową kajmakową przekładamy do szprycy i robimy szlaczki (tak jak na zdjęciu). Na masę rozkładamy beziki tak aby pozostawić niewielkie odstępy. Smacznego :)
Spód: Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na dnie tortownicy ułożyć dookoła ciastka tak aby jedno nachodziło na drugie. Środek wyłożyć tak samo.Na ciasteczka wyłożyć masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 1 godzinę (upiec).
Po upieczeniu sernik przestudzić. Masę krówkową kajmakową przekładamy do szprycy i robimy szlaczki (tak jak na zdjęciu). Na masę rozkładamy beziki tak aby pozostawić niewielkie odstępy. Smacznego :)