Sposób przygotowania:
Sernik z jogurtami
Składniki temperatura pokojowa= Twaróg, jogurty wyjąć z lodówki na kilka godzin, aby miały temperaturę pokojową.
Do miski dodać jajka, cukier, sok z cytryny i mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach, dodać miękkie masło i utrzeć z 1 minutę. Do masy dodać twaróg, jogurty, wsypać kaszę manną, budyń waniliowy i mikserem połączyć składniki ale nie za długo.
Forma keksowa 35 cm z papierem do pieczenia, na dnie poukładać podwójną warstwę herbatników, wylać masę serową na herbatniki.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, następnie na termoobiegu w 160C z 10 -15 minut do suchego patyczka w środku sernika, zostawić na całą noc w formie w chłodnym miejscu do wystudzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do miski dodać jajka, cukier, sok z cytryny i mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach, dodać miękkie masło i utrzeć z 1 minutę. Do masy dodać twaróg, jogurty, wsypać kaszę manną, budyń waniliowy i mikserem połączyć składniki ale nie za długo.
Forma keksowa 35 cm z papierem do pieczenia, na dnie poukładać podwójną warstwę herbatników, wylać masę serową na herbatniki.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, następnie na termoobiegu w 160C z 10 -15 minut do suchego patyczka w środku sernika, zostawić na całą noc w formie w chłodnym miejscu do wystudzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.