Sposób przygotowania:
Sernik ze śliwkami
Owoce myjemy przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Do miski przekłądamy serki i dodajemy jajka, cukier i mieszamy. Wsypujemy budyń w proszku i proszek do pieczenia, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy przygotowane ciasto. Owoce wycieramy ściereczką i wyjmujemy pestki.
Na ciasta wierzchu układamy połówki śliwek i wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 15 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Na ciasta wierzchu układamy połówki śliwek i wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 15 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla
kuchenny świat