Sposób przygotowania:
Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami
W misce wymieszałam suche składniki, tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. W drugiej misce połączyłam składniki płynne: rozpuszczone masło, mleko i jajka. W następnej kolejności wlałam "mokre" do "suchych" i z grubsza wymieszałam. Rodzynki zalałam wrzątkiem, odstawiłam na 10 minut i odsączyłam na sitku i odłożyłam na papierowy ręcznik do obeschnięcia. Twaróg wymieszałam z żółtkami i cukrem waniliowym. Do masy serowej dodałam rodzynki, wymieszałam. Do silikonowych foremek włożyłam po łyżce ciasta, następnie łyżkę masy serowej i na wierzch znowu łyżkę ciasta. Piekłam 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni, z tym że na ostatnie 5 minut podniosłam temperaturę do 190 stopni.