Sposób przygotowania:
Sero-budyniowiec bez pieczeniaETAP 1:
1.
Na dnie tortownicy ułożyć 12 herbatników i wysmarować powidłami. Położyć kolejna warstwę herbatników.
2.
W garnku rozpuścić margarynę z cukrem, kakao i wodą podgrzewając na mały ogniu. Lekko przestudzić i dodać ser, jajka , budyń . Wymieszać , najlepiej mikserem i ponownie podgrzewać. Cały czas mieszać i doprowadzić do zagotowania. Masę ( może być gorąca ) wyłożyć na herbatniki i przykryć herbatnikami.
3.
Mleko zagotować z cukrem i margaryną. Mąki wymieszać w 1/2 szkl mleka i dodać do gotującego się mleka. Mieszać , aż masa zgęstnieje. Wyłożyć na herbatniki i przykryć kolejna warstwą ciastek. Wystudzić.
4.
Galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietankę ubić na sztywno i dodać tężejąca galaretkę. Wyłożyć na wierzch naszego deseru. Posypać amarentusem. Lekko ugnieść. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego.