Sposób przygotowania:
Sernik bez pieczenia z brzoskwiniami
Brzoskwinie odsączyć na sitku z nadmiaru syropu.4 połówki pokroić w plasterki a resztę w kostkę.Galaretki wsypać do gorącej wody i wymieszać.Wylać do formy i do ciepłej galaretki dodać pokrojone w plasterki brzoskwinie.Odłożyć w zimne miejsce żeby galaretka stężała. Jajka sparzyć wrzątkiem. Do jajek dodać cukier i miksować tak długo aż cukier się rozpuści.W misce utrzeć margarynę do białości, dodawać po łyżce masy jajecznej cały czas ucierając. Ser przełożyć do miski rozmieszać i do sera dodajemy po łyżce masy z jajek i margaryny, dokładnie mieszamy. Żelatynę namoczyć ,lekko podgrzać i wlewać małym strumieniem do masy serowej cały czas mieszając.Połowę masy wylać na galaretkę ułożyć w okręgu pokrojone brzoskwinie w kostkę i zalać resztą masy serowej.Odłożyć w zimne miejsce do zastygnięcia na około 3-4 godziny.Przed wyjęciem sernika formę zanurzyć na 5 sekund w ciepłej wodzie i wyjąć na talerz lub paterę.