Sposób przygotowania:
Sernik bez ciasta
Rozdzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z szklanką cukru i cukrem waniliowym, dodać sok cytryny oraz skórkę pomarańczową i cytrynową. Utrzeć margarynę na puch stopniowo dodając twaróg, do utartej masy wlać utarte żółtka dalej ucierając. Do masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić białka z pozostałym cukrem. Delikatnie łyżką połączyć masę serową z białkiem, wsypać rodzynki obtoczone w mące. Masę wylać do tortownicy o średnicy 26-27 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec 80-90 minut temperaturze 170 stopni. Po wyjęciu z pieca odstawić do ostygnięcia, zimne ciasto wyjąć z tortownicy i posypać cukrem pudrem.SMACZNEGO!
A.B.
Natala1210
gosiak_p1