Sposób przygotowania:
Serowa miseczka z miksem sałatkowym
Ser zetrzeć na drobnych oczkach ( jeśli macie ser w plasterkach nie martwcie się,wrzucie ser do blendera i zmiksujcie na drobno-ja tak zrobiłam). Patelnię ( najlepiej teflonową) rozgrzać i wyłożyć ser tworząc okrąg o średnicy 9-10 cm. Smażyć aż ser się rozpuści i lekko zrumieni (trwa to około 1-1,5). Zdjąć patelnię z ognia i odczekać chwilę,następnie łyżką drewnianą zdjąć ser i położyć na szklance obróconej do góry dnem. Zostawić aż ser stwardnieje ( śmiało można pomóc sobie lodówką-proces twardnienia znacznie się skraca). W tym czasie przygotować sałatkę. Sałatę i szpinak umyć i osuszyć. Porwać w palcach na mniejsze kawałki i dodać do miski. Pomidorki przekroić na pół. Ogórka umyć,osuszyć i pokroić w małą kostkę . Cebulkę drobniutko posiekać. Sprawione rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w małą kostkę. Nektarynkę umyć,pozbawić pestki i także pokroić w mała kostkę. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Doparwić solą i pieprzem,wymieszać. W miseczce wymieszać ocet z miodem i oliwą. Przelać dressing do sałatki delikatnie wymieszać. Z lodówki wyjąć serową miseczkę i delikatnie napełnić ją sałatkę,co się nie zmieści do miseczki przełożyć na talerz i delektować się pysznym drugim śniadaniem:) ja tak zrobiłam:) Zapraszam i smacznego!