Sposób przygotowania:
Serowa zapiekanka kalafiorowo-brokułowa
1. Kalafiora i brokułą dzielimy na różyczki, blasznujemy w osolonej wodzie.
2. Makaron gotujemy al dente.
3. Marchewkę gotujemy lub wykorzystujemy marchewkę z rosołu, kroimy w plasterki.
4. Szynkę kroimy w paski.
5. "Pomysł na" przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
6. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Układamy w nim kolejno:
- makaron
- różyczki kalafiora i brokuła
- pokrojoną wędlinę
- całość zalewamy przygotowanym sosem
- na wierzchu układamy plastry żółtego sera.
7. Zapiekamy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.
2. Makaron gotujemy al dente.
3. Marchewkę gotujemy lub wykorzystujemy marchewkę z rosołu, kroimy w plasterki.
4. Szynkę kroimy w paski.
5. "Pomysł na" przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
6. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Układamy w nim kolejno:
- makaron
- różyczki kalafiora i brokuła
- pokrojoną wędlinę
- całość zalewamy przygotowanym sosem
- na wierzchu układamy plastry żółtego sera.
7. Zapiekamy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.