Sposób przygotowania:
Serowa zupa ziemniaczanaEtap 1

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w małą kostkę.
Etap 2

Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na smalcu.
Etap 3

Marchewki, seler i ziemniaki dodać do cebuli. Warzywa podsmażać na dużym ogniu ok. 5 minut często mieszając.
Etap 4

Do warzyw dodać serek topiony, smażyć dalej, aż się rozpuści. Gdyby warzywa zaczęły się zbyt mocno rumienić, wlać odrobinę wody.
Etap 5

Gdy serek się rozpuści wlać bulion, zagotować. Dodać trochę pieprzu i mieloną paprykę, wymieszać.
Etap 6

Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Magdalena88
Marika-