Sposób przygotowania:
Serowe babeczki z masą
Suche składniki wymieszać w misce. Płynne składniki wymieszać. Do płynnych składników wsypać suche i wymieszać ciasto widelcem lub łyżką. W drugiej miseczce umieścić ser, rozgnieść go widelcem. Dodać żółtko, cukier, budyń i masę krówkową i wymieszać masę serową. Wilgotnymi dłońmi uformować 12 kulek z masy serowej. Blachę na muffinki wyłożyć foremkami papierowymi lub silikonowymi. Do każdej nałożyć po jednej łyżce ciasta, na środku położyć kulki sera. Następnie lekko docisnąć kulki i wyłożyć resztę ciasta na ser. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez 25 minut.
dusia30
zewa
Dziękuję Dusiu, jak zauważyłaś bardzo często robię babeczki. Ale tak szybko się je robi, że aż miło. A i chłopaki mają coś słodkiego i domowego. Zanim napisałam przepis babeczek już nie było, bo wszystko zjedli. A jakoś im w boczki nie idzie a mnie tak, hi, hi.
gusia1000