Sposób przygotowania:
Serowe ciasto z jagodami kamczackimi
1. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę, wlewamy olej, wkruszamy ser i chwilkę miksujemy. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, wlewamy mleko i miksujemy. Na koniec wsypujemy jagody kamczackie i dokładnie mieszamy. ( Jeśli używamy mrożonych owoców nie musimy ich rozmrażać, a owoce świeże płuczemy i dokładnie osuszamy ).
2. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm.
3. Następnie ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-45 minut do suchego patyczka.
4. Upieczone ciasto studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm.
Ciasto można pokroić na około 20 sporych porcji.
Mrożonych owoców nie trzeba rozmrażać.
Świeże owoce płuczemy i dokładnie osuszamy.
2. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm.
3. Następnie ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-45 minut do suchego patyczka.
4. Upieczone ciasto studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm.
Ciasto można pokroić na około 20 sporych porcji.
Mrożonych owoców nie trzeba rozmrażać.
Świeże owoce płuczemy i dokładnie osuszamy.
robaczek
Babeczka35
Bardzo polecam, ja właśnie ,,czyszczę'' zamrażalkę przed nowym sezonem :)