Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa z czerwoną kapustąETAP 1
KIEŁBASA: Kiełbasę nacinamy, tak by na jej wierzchu powstała kratka.
ETAP 2
Naciętą obsmażamy do zrumienienia na patelni z dodatkiem oleju. W trakcie smażenia oprószamy ją majerankiem.
ETAP 3
Gotową kiełbasę podajemy w towarzystwie wcześniej przygotowanej czerwonej kapusty.
KAPUSTA: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną delikatnie rumienimy na oleju.
ETAP 4
Do zrumienionej dodajemy drobno poszatkowaną kapustę, liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz rozmaryn. Całość smażymy.
Gdy kapusta będzie już ciepła podlewamy ją czerwonym winem. Smażymy ją do miękkości. Następnie dodajemy ocet balsamiczny.
ETAP 5
Pod koniec doprawiamy ją ewentualnie do smaku oraz łączymy z żurawiną.
mocsłodkości