Sposób przygotowania:
Serowe pączki
Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, 2-3 łyżkami mąki, dokładnie wymieszać z podgrzanym mlekiem. Zostawić do wyrośnięcia. Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo żółtka, jajka i zmielony ser. Do dobrze utartej masy dodać aromat cytrynowy, przesianą mąkę oraz rozczyn i sól. Dokładnie wyrobić ciasto, przykryć, zostawić do wyrośnięcia. Formować małe kule lub nabierać porcje ciasta łyżką i układać je na wysypanej mąką stolnicy. Smażyć partiami na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem.2-3 łyżkami mąki, dokładnie wymieszać z podgrzanym mlekiem. Zostawić do wyrośnięcia. Masło utrzeć z cukrem dodając stopniowo żółtka, jajka i zmielony ser. Do dobrze utartej masy dodać aromat cytrynowy, przesianą mąkę oraz rozczyn i sól. Dokładnie wyrobić ciasto, przykryć, zostawić do wyrośnięcia. Formować małe kule lub nabierać porcje ciasta łyżką i układać je na wysypanej mąką stolnicy. Smażyć partiami na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem.
Malgosia
lena
dobry
anetka
annajot
pusieczek2@wp.pl
sandra200
Bahus
Bahus
Bahus
Przeprasza że to drugi komentarz ale zapomniałem że już dodałem. Wczoraj zjadłem ostatniego....
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
IwaG2
Jolanta27
mtm03
A.B.
Kama-2007
Ann