Sposób przygotowania:
Serowe placuszki z truskawkowym musem
Musli wsypać na suchą patelnię i upraży.
Ser przełozyc do miski rozgnieść widelcem ,wbić jajko połączyć z 2/3 uprażonego musli płatkami i kaszą manną .
Jabłko obrać zetrzeć na tarce jarzynowej skropić sokiem z cytryny dodać cukier i połaczyć z serem.
Masło rozgrzać na patelni ,gotową masę nabierać łyżką ,formując owalne placuszki i smażyć na złoty kolor.
Truskawki umyć odszypułkować pokroić cześć zmiksować blenderem z jogurte a parę odłożyć do dekoracji.
Placki polać sosem owocowym ułożyc reszte truskawek posypać resztę musli i podawać ciepłe.
Ser przełozyc do miski rozgnieść widelcem ,wbić jajko połączyć z 2/3 uprażonego musli płatkami i kaszą manną .
Jabłko obrać zetrzeć na tarce jarzynowej skropić sokiem z cytryny dodać cukier i połaczyć z serem.
Masło rozgrzać na patelni ,gotową masę nabierać łyżką ,formując owalne placuszki i smażyć na złoty kolor.
Truskawki umyć odszypułkować pokroić cześć zmiksować blenderem z jogurte a parę odłożyć do dekoracji.
Placki polać sosem owocowym ułożyc reszte truskawek posypać resztę musli i podawać ciepłe.