Sposób przygotowania:
Serowe racuchy
Ser mielimy w maszynce do mięsa,lub możemy ugnieść widelcem. Białka oddzielamy od żółtek, następnie żółtka ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Masę dodajemy do zmielonego sera. Do sera dodajemy również oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy ją z masą serową.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy racuchy.
Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Po upieczeniu osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.
Masę dodajemy do zmielonego sera. Do sera dodajemy również oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy ją z masą serową.
Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy racuchy.
Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Po upieczeniu osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.