BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Serowe racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moje racuchy tym razem serowe przygotowałam dla moich bliskich, którzy zapowiedzieli, że wpadną na popołudniową kawusię. Racuchy puszyste, mięciutkie i bardzo smaczne.

Serowe racuchy Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Serowe racuchy

 

 

  • Dodatkowo;
  • olej do smażenia,
  • cukier puder do oprószenia,

Sposób przygotowania:

Serowe racuchy
Ser mielimy w maszynce do mięsa,lub możemy ugnieść widelcem. Białka oddzielamy od żółtek, następnie żółtka ucieramy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.

Masę dodajemy do zmielonego sera. Do sera dodajemy również oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy ją z masą serową.

Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy racuchy.

Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.

Po upieczeniu osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem.
Serowe racuchy
Ser mielimy w maszynce do mięsa lub rozgniatamy widelcem
Serowe racuchy
Białka oddzielamy od żółtek a następnie ucieramy z cukrami i masłem
Serowe racuchy
Po utarciu masę jajeczną dodajemy do zmielonego sera
Serowe racuchy
Dodajemy obie mąki i dokładnie mieszamy do połączenia
Serowe racuchy
Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę
Serowe racuchy
Ubitą pianę delikatnie łączymy z masą serową
Serowe racuchy
Na rozgrzany tłuszcz nakładamy porcje ciasta i smażymy racuchy
Serowe racuchy
Smażymy z obydwu stron na złoty kolor
Serowe racuchy
Podajemy oprószone cukrem pudrem