Sposób przygotowania:
Serowo- dyniowe racuszkiETAP 1
Ser, żółtka, cukier, proszek do pieczenia oraz puree umieszczamy w misce. Składniki dokładnie miksujemy. Do zmiksowanych dodajemy kaszę. Ponownie miksujemy.
ETAP 2
W oddzielnej misce umieszczamy białka. Dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno.
Ubite białka łączymy z masą serową.
ETAP 3
Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową
ETAP 4
Tak przygotowaną masę nabieramy łyżką. Porcje ciasta delikatnie obtaczamy w mące. Jednocześnie formujemy kulkę.
ETAP 5
Powstałe kulki spłaszczamy i wykładamy na rozgrzany olej.
Racuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przed podaniem racuszki delikatnie oprószamy cukrem pudrem.
SylaUla
redakcja