Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Roladki z serem żółtym i jajkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Roladki z jajkami gotowanymi na miękko. Po przekrojeniu, na ciepło wypływa nadzienie jajeczno-serowe.

Roladki z serem żółtym i jajkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z serem żółtym i jajkami

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z serem żółtym i jajkami
Jajka ugotować na miękko, a po wystudzeniu posiekać razem z płynnymi żółtkami. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać razem z jajkami. Przyprawić solą i pieprzem. Filety z kurczaka lekko rozbić i oprószyć przyprawą. Nałożyć na to mieszankę jajeczno-serową i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami, aby ograniczyć wyciekanie farszu. Maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażyć z każdej strony. Przed podaniem należy usunąć wykałaczki. Smacznego!
Roladki z serem żółtym i jajkami
Jajka ugotowane na miękko posiekać i połączyć z serem, czosnkiem, solą i pieprzem.
Roladki z serem żółtym i jajkami
Filety z kurczaka rozbić i oprószyć przyprawą.
Roladki z serem żółtym i jajkami
Na każdego fileta nałożyć nadzienie, dociskając do mięsa.