Sposób przygotowania:
Serowe serca walentynkowe
Margarynę, cukier i kakao zagotować dodając 3 łyżki wody lub mleka. Odlać 1 szklankę a do pozostałej masy po ostudzeniu dodać 3 żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywna pianę i wymieszać z ciastem.
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po 1 jajku i dalej miksować. Miksując dodawać porcjami ser. Do foremek nałożyć po łyżce ciasta, a na na ciasto masę serową. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 40 minut.
Ostudzone serduszka polać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po 1 jajku i dalej miksować. Miksując dodawać porcjami ser. Do foremek nałożyć po łyżce ciasta, a na na ciasto masę serową. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 40 minut.
Ostudzone serduszka polać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi