Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Serowe serca walentynkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Do przygotowania potrzebna forma w kształcie serduszek. Ciasteczko składa się z ciemnej warstwy ciasta i białej masy serowej. Wierzch polany czekoladą i posypany wiórkami kokosowymi

Serowe serca walentynkowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Serowe serca walentynkowe

ciasto

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 25 dag margaryny
  • 4 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki wody

masa serowa

dekoracja

  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Serowe serca walentynkowe
Margarynę, cukier i kakao zagotować dodając 3 łyżki wody lub mleka. Odlać 1 szklankę a do pozostałej masy po ostudzeniu dodać 3 żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywna pianę i wymieszać z ciastem.

Masło lub margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po 1 jajku i dalej miksować. Miksując dodawać porcjami ser. Do foremek nałożyć po łyżce ciasta, a na na ciasto masę serową. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 40 minut.

Ostudzone serduszka polać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi
Serowe serca walentynkowe
Upieczone serduszka przed polaniem czekoladą