eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Serowe tartaletki Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trzy składnikowe tartaletki serowe które są bardzo łatwe w przygotowaniu. Nadają się do farszów słodkich i słonych.

Serowe tartaletki Eli

Składniki:

Serowe tartaletki Eli

ciasto

Sposób przygotowania:

Serowe tartaletki Eli

przygotowanie ciasta

Serowe tartaletki Eli
Zmielić twaróg w maszynce z sitkiem z małymi oczkami.

Ser biały zmielić w maszynce z sitkiem z małymi oczkami.

przygotowanie ciasta cd

Serowe tartaletki Eli
Odpakowaną margarynę zostawić żeby zmiękła.

Margarynę wyjąć z lodówki, odpakować i zostawić żeby trochę zmiękła.

przygotowanie ciasta cd

Serowe tartaletki Eli
Odmierzoną mąkę pszenną przesiać przez sitko.

Odmierzyć 500 g mąki i przesiać przez sitko. Do mąki dodać twaróg , margarynę i zagnieść ciasto. Ciasto przełożyć do pojemnika, przykryć i włożyć do lodówki na 12 godzin.

przygotowanie tartaletek

Serowe tartaletki Eli
Ciasto rozwałkować i wycinać krążki trochę większe od foremek.

Ciasto dość cienko rozwałkować podsypując mąką pszenną. Z ciasta wykrawać dużą filiżanką krążki trochę większe od foremek do tartaletek.

przygotowanie tartaletek cd

Serowe tartaletki Eli

Foremki do tartaletek wykleić krążkami ciasta i ułożyć na blasze. Blachę z tartaletkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C z termoobiegiem. Piec tartaletki około 30 minut aż się zrumienią. Do tartaletek pasuje nadzienie na słodko i na słono. Smacznego!


Tagi:

tartaletki