Sposób przygotowania:
Serowe tartaletki Eliprzygotowanie ciasta
Ser biały zmielić w maszynce z sitkiem z małymi oczkami.
przygotowanie ciasta cd
Margarynę wyjąć z lodówki, odpakować i zostawić żeby trochę zmiękła.
przygotowanie ciasta cd
Odmierzyć 500 g mąki i przesiać przez sitko. Do mąki dodać twaróg , margarynę i zagnieść ciasto. Ciasto przełożyć do pojemnika, przykryć i włożyć do lodówki na 12 godzin.
przygotowanie tartaletek
Ciasto dość cienko rozwałkować podsypując mąką pszenną. Z ciasta wykrawać dużą filiżanką krążki trochę większe od foremek do tartaletek.
przygotowanie tartaletek cd
Foremki do tartaletek wykleić krążkami ciasta i ułożyć na blasze. Blachę z tartaletkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C z termoobiegiem. Piec tartaletki około 30 minut aż się zrumienią. Do tartaletek pasuje nadzienie na słodko i na słono. Smacznego!
gusia1000