Sposób przygotowania:
Tartaletki z ajerkoniakiem i borówkami
Robimy kruche ciasto: mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, siekamy nożem, a potem zagniatamy ciasto ręcznie.
Ciasto przekładamy do folii i chłodzimy w lodówce pół godziny. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy jego kawałki za pomocą foremek do tartaletek.
Kruche tartaletki pieczemy w 180 st. C do zarumienienia - ok. 20 minut. Studzimy.
Robimy krem: śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, mascarpone i ajerkoniak.
Gotowy krem rozsmarowujemy na tartaletkach. Dekorujemy tartaletki borówkami i kleksami z ajerkoniaku.
Ciasto przekładamy do folii i chłodzimy w lodówce pół godziny. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wycinamy jego kawałki za pomocą foremek do tartaletek.
Kruche tartaletki pieczemy w 180 st. C do zarumienienia - ok. 20 minut. Studzimy.
Robimy krem: śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, mascarpone i ajerkoniak.
Gotowy krem rozsmarowujemy na tartaletkach. Dekorujemy tartaletki borówkami i kleksami z ajerkoniaku.