Sposób przygotowania:
Tarta toffi z rabarbarem
1) Do miseczki wrzucamy śmietanę, dodajemy krem toffi i wszystko dokładnie mieszamy (to będzie nasza baza do posmarowania spodu).
2) Ciasto francuskie wykładamy na blaszy i smarujemy naszą bazą.
3) Herbatniki kakaowe kruszy, ale nie za drobno.
4) Pokruszone herbatniki wysypujemy na bazę toffi (zostawiamy trochę żeby posypać górę tarty).
5) Rabarbar myjemy, kroimy w nie za długie paseczki.
6) Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy rabarbar, posypujemy cukrem i podsmażamy.
7) Podsmażony rabarbar wykładamy na herbatniki.
8) Na koniec posypujemy herbatnikami i pieczemy ok. 15 minut w 220 stopniach.
2) Ciasto francuskie wykładamy na blaszy i smarujemy naszą bazą.
3) Herbatniki kakaowe kruszy, ale nie za drobno.
4) Pokruszone herbatniki wysypujemy na bazę toffi (zostawiamy trochę żeby posypać górę tarty).
5) Rabarbar myjemy, kroimy w nie za długie paseczki.
6) Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy rabarbar, posypujemy cukrem i podsmażamy.
7) Podsmażony rabarbar wykładamy na herbatniki.
8) Na koniec posypujemy herbatnikami i pieczemy ok. 15 minut w 220 stopniach.
SylaUla