Sposób przygotowania:
Serowo pomidorowe wieżyczki ziemniaczane
Ziemniaki umyć ugotować w mundurkach odparować i ostudzić. Według uznania obrać lub zostawić w łupinach.Piekarnik nagrzać do temperatury 220stopni celcjusza. Pomidory sparzyć obrać ze skórki przekroić na pół usunąć gniazda nasienne.Połówki pomidorów pokroić w kostkę wymieszać z bazylią doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser pokroić w drobną kostkę i wymieszać z pomidorami. Ziemniaki przekroić wzdłuż na trzy części. Posmarować olejem cztery kawałki folii aluminiowej.Na środku każdego kawałka folii ułożyć po 1 plastrze ziemniaka i zagiąć brzegi folii do góry.Połowę farszu pomidorowo serowego rozprowadzić na ziemniakach na wierzchu ułożyć następne plastry ziemniaków na to resztę masy przykryć pozostałymi ziemniakami.Wieżyczki ułożyć na blasze do pieczenia i zapiekać 10 minut w nagrzanym uprzednio piekarniku.Podawać w folii.