suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Serowy biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udany biszkopt z serem, doskonały na urodziny, imieniny itp.

Serowy biszkopt

Składniki:

Serowy biszkopt

 

  • Biszkopt:
  • 4 jaja,
  • 1 szklanka mąki krupczatki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 szklanka cukru.
  • Masa twarogowa:
  • 50 dag twarogu,
  • 2 jaja,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • zapach cytrynowy,
  • Do dekoracji: polewa kakaowa, wiórki kokosowe, owoce.

Sposób przygotowania:

Serowy biszkopt
Ciasto: całe jaja ubić z cukrem, dodać mąkę krupczatkę i mąkę ziemniaczana, następnie proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Pieczemy ok., 25 min, w tem.160oC-180oC
Masa: Twaróg zemleć, utrzeć z jajkami i mlekiem rozmieszanym z mąką ziemniaczaną. Następnie w dużym garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy do nich masę twarogowa, zapach i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Wystudzony biszkopt dzielimy na dwie części i przekładamy gorącą masą. Polewamy polewą, dekorujemy wiórkami kokosowymi, lub owocami.

Tagi:

biszkopt