Sposób przygotowania:
Serowy biszkopt
Ciasto: całe jaja ubić z cukrem, dodać mąkę krupczatkę i mąkę ziemniaczana, następnie proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Pieczemy ok., 25 min, w tem.160oC-180oC
Masa: Twaróg zemleć, utrzeć z jajkami i mlekiem rozmieszanym z mąką ziemniaczaną. Następnie w dużym garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy do nich masę twarogowa, zapach i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Wystudzony biszkopt dzielimy na dwie części i przekładamy gorącą masą. Polewamy polewą, dekorujemy wiórkami kokosowymi, lub owocami.
Masa: Twaróg zemleć, utrzeć z jajkami i mlekiem rozmieszanym z mąką ziemniaczaną. Następnie w dużym garnku rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy do nich masę twarogowa, zapach i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Wystudzony biszkopt dzielimy na dwie części i przekładamy gorącą masą. Polewamy polewą, dekorujemy wiórkami kokosowymi, lub owocami.