Sposób przygotowania:
Schabowy mega serowy
Schab umyć pokroić na kotlety lekko rozbić tłuczkiem do mięsa oprószyć przyprawą oraz czosnkiem granulowanym,odstawić na 15 minut. W tym czasie przygotować panierkę: Jajka wbić do miski roztrzepać trzepaczką z solą i pieprzem,wsypać mąki i dokładnie wymieszać tak aby nie było grudek-można to zrobić mikserem.Następnie do dać posiekaną w kosteczkę cebulę oraz starte dwa rodzaje serów na tarce jarzynowej,włożyć do panierki schab i wymieszać wszystko razem.Odstawić na 20 minut aby mięso przeszło składnikami. Na patelni rozgrzać olej nakładać kotlety,tak aby w całości pokryte były panierką .Smażyć na wolniutkim ogniu z obu stron aż będą miękkie.Podawać z bukietem ulubionych surówek.
zewa
2milutka
Dzięki Ewa:)
monikaT83