Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schab w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybkie i efektowne roladki w sosie serowym.

Schab w sosie serowym

Składniki:

Schab w sosie serowym

 

  • 5 plastrów schabu
  • 5 plastrów sera żółtego
  • 2 duże serki topione śmietankowe
  • łyżka szczypiorku
  • ½ szklanki sera gouda
  • ½ szklanki śmietanki 12%
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie serowym
Mięso umyć, osuszyć i rozbić na kotlety. Na każdym kotlecie schabowym ułożyć plaster sera i zwinąć w roladkę W razie potrzeby spiąć wykałaczkami. Oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na złoto na oliwie. Odstawić. Na patelni ze smażenia roladek rozpuścić serki i śmietankę, po 2 minutach dodać tartą goudę. Doprawić do smaku i włożyć roladki. Całość dusić ok. 12-12 min. Na koniec dodać szczypiorek.

Tagi:

sery ser schab