agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Shish kebab z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Moja propozycja na kuchnię arabską z grilla :)

Shish kebab z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Shish kebab z grilla

 

  • mięso mielone drobiowe 600 g
  • natka pietruszki 1 pęczek duży
  • olej 2 łyżki
  • papryka mielona słodka 1 łyżeczka
  • sól pieprz 1 szczypta
  • papryka mielona ostra 1 szczypta
  • kminek 1 szczypta
  • curry 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Shish kebab z grilla
Mięso mielone przełożyć do miski dodać olej oraz wszystkie przyprawy. Papryki mielonej ostrej można dodać więcej, w zależności od tego jak ostre jedzenie lubimy.Natkę pietruszki opłukać i pozostawić do przeschnięcia. Następnie drobno posiekać i dołożyć do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ręce zwilżyć wodą ( mięso ładnie odejdzie od ręki). Na około patyczka formować z mięsa ruloniki, moje długości ok 10-12 cm. Niezbyt długie, aby łatwo przewracało się je na grillu. Ułożyć na talerzu, przykryć folia i wstawić do lodówki na ok godzinkę. Po tym czasie można już grillować. Smacznego:)
Shish kebab z grilla
natkę pietruszki opłukac i drobno posiekać
Shish kebab z grilla
mięso przyprawy i natke pitruszki połączyć ze sobą
Shish kebab z grilla
z mięsa formować ruloniki i nabijać na patyczki

Tagi:

mięso