Shoarma z dipami zapiekana serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny ale i bardzo kaloryczny obiad. Raz na jakiś czas można zaszaleć!;)

Shoarma z dipami zapiekana serem

Składniki:

Shoarma z dipami zapiekana serem

 

 

Sposób przygotowania:

Shoarma z dipami zapiekana serem
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostę, solimy, pieprzymy i przyprawiamy marynatą i chili, dokładnie mieszamy.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na frytki, smażymy w głębokim oleju.

I DIP: czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach, mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

II DIP: majonez i ketchup mieszamy dokładnie ze sobą w proporcji 50:50.

Mięso smażymy na oleju, do momentu aż będzie mocno przysmażone i miało chrupiącą skórkę.
Na talerz wykładamy mięso, posypujemy je startym serem i wkładamy do mikrofalówki do momentu aż ser się roztopi, dodajemy frytki i dipy.

SMACZNEGO;)