Sposób przygotowania:
Shoarma z dipami zapiekana serem
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostę, solimy, pieprzymy i przyprawiamy marynatą i chili, dokładnie mieszamy.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na frytki, smażymy w głębokim oleju.
I DIP: czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach, mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
II DIP: majonez i ketchup mieszamy dokładnie ze sobą w proporcji 50:50.
Mięso smażymy na oleju, do momentu aż będzie mocno przysmażone i miało chrupiącą skórkę.
Na talerz wykładamy mięso, posypujemy je startym serem i wkładamy do mikrofalówki do momentu aż ser się roztopi, dodajemy frytki i dipy.
SMACZNEGO;)
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na frytki, smażymy w głębokim oleju.
I DIP: czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach, mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
II DIP: majonez i ketchup mieszamy dokładnie ze sobą w proporcji 50:50.
Mięso smażymy na oleju, do momentu aż będzie mocno przysmażone i miało chrupiącą skórkę.
Na talerz wykładamy mięso, posypujemy je startym serem i wkładamy do mikrofalówki do momentu aż ser się roztopi, dodajemy frytki i dipy.
SMACZNEGO;)