Sposób przygotowania:
Shrek wg annakra
WYKONANIE Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier. Dalej ubijać. Dodawać kolejno po jednym żółtku. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt i odstawić do wystygnięcia. MASA BUDYNIOWA Budynie rozpuszczamy w 1i 1/2 szklanki PYSIA. Resztę soku gotujemy i dodajemy rozpuszczone budynie. Gorącą masę rozsmarowujemy na cieście. Na to układamy obok siebie delicje. Czekamy, aż masa wystygnie. MASA ZIELONA Ubijamy śmietankę i dodajemy 1 zieloną galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody( galaretka musi być tężejąca). Masę równomiernie kładziemy na delicje. Na wierzch wylewamy 2 zielone galaretki(wg przepisu na opakowaniu). Ciasto jest przepyszne i szybko znika z patery. Smacznego:)