Sposób przygotowania:
Shrekowe ciasto
Przygotowujemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu dodajemy ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy 35 minut w temp. 170 stopni. Dwie szklanki soku zagotowujemy. W pozostałym soku rozpuszczamy budynie. Wlewamy do gotującego się soku. Mieszamy i chwilę gotujemy. Masę wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do stężenia. Na masie rozkładamy delicje. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl wrzątku. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na sztywno. Dodajemy tężejącą galaretkę. Miksujemy. Masę wylewamy na ułożone delicje. Odstawiamy do stężenia. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzącej wody. Na ciasto wylewamy tężejącą galaretkę. Wkładamy do lodówki, aby galaretka stężała.