Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukinii z koperkiem
Cukinie dokładnie wyszorować, odkroić końcówki, pokroić w plastry. Na patelnię wlać ok. 0,5 szklanki bulionu, dodać pokrojone plastry cukinii, posolić i dusić pod przykryciem do uzyskania miękkości warzyw.
Gdy będą już miękkie dodać je do pozostałej części bulionu, posiekać koperek, dodać rozdrobniony czosnek, połączyć z resztą składników, wsypać przyprawy i wlać mleko kokosowe. Zblendować.
Doprawić w razie potrzeby.
Gdy będą już miękkie dodać je do pozostałej części bulionu, posiekać koperek, dodać rozdrobniony czosnek, połączyć z resztą składników, wsypać przyprawy i wlać mleko kokosowe. Zblendować.
Doprawić w razie potrzeby.
![Krem z cukinii z koperkiem Krem z cukinii z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-cukinii-z-koperkiem-535579.jpg)
![Krem z cukinii z koperkiem Krem z cukinii z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-cukinii-z-koperkiem-535580.jpg)
![Krem z cukinii z koperkiem Krem z cukinii z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-cukinii-z-koperkiem-535581.jpg)
![Krem z cukinii z koperkiem Krem z cukinii z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-cukinii-z-koperkiem-535582.jpg)
![Krem z cukinii z koperkiem Krem z cukinii z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-cukinii-z-koperkiem-535583.jpg)