slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 858]

Pieczone kotlety rybne z warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne kotlety rybne z makreli pieczone w piekarniku. Swoim kolorem zachęcą do jedzenia dzieci i dorosłych. Polecam.

Pieczone kotlety rybne z warzywami

Składniki:

Pieczone kotlety rybne z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pieczone kotlety rybne z warzywami
Paprykę i marchewką myjemy. Marchew i cebulę obieramy i kroimy w sporą kostkę. Z papryki wyjmujemy pestki i kroimy ją w dużą kostkę. Ryby myjemy pod wodą i osuszamy na durszlaku. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa filety rybne z cebulą, papryką i marchewką (dwa razy). Do masy dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy . Formujemy kotleciki i układamy je na blaszce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.