Sposób przygotowania:
Filet z łososia z piekarnika
► MARYNATA : połączyć i wymieszać z sobą: masło, czosnek i posiekaną pietruszkę.
Plastry z ziemniaka ułożyć prostokątnie, poprzek na papierze do pieczenia, polać połową przygotowanej marynaty i przyprawić solą i pieprzem. Rybę umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć. Pasek z łososia położyć na ziemniakach, polać drugą połową przygotowanej marynaty i ponownie przyprawić solą i pieprzem.
► Tak przygotowanego łososia zawinąć w papier do pieczenia, włożyć w podgrzanego piekarnika i zapiekać przez około 30 minut w 180 C / Termoobieg /. Następnie ( kto chce ) odwinąć papier i piec jeszcze przez kilka minut.
Plastry z ziemniaka ułożyć prostokątnie, poprzek na papierze do pieczenia, polać połową przygotowanej marynaty i przyprawić solą i pieprzem. Rybę umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć. Pasek z łososia położyć na ziemniakach, polać drugą połową przygotowanej marynaty i ponownie przyprawić solą i pieprzem.
► Tak przygotowanego łososia zawinąć w papier do pieczenia, włożyć w podgrzanego piekarnika i zapiekać przez około 30 minut w 180 C / Termoobieg /. Następnie ( kto chce ) odwinąć papier i piec jeszcze przez kilka minut.
SylaUla