Sposób przygotowania:
Skautowska potrawka z Łowiczem
Cebulę kroimy w półkrążki. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, podlewamy odrobinę wody, żeby cebula się przydusiła. Po ok 3 minutach dodajemy marchewkę oraz paprykę [pokrojoną w słupki. Podlewamy trochę wody, żeby warzywa mogły się poddusić do miękkości. Odrobinę doprawiamy przyprawami, ale ostrożnie!!! Po ok 20 minutach dodajemy różyczki kalafiora. W między czasie na osobnej patelni podsmażamy pierś z kurczaka (pokrojoną w paski). Jak warzywa będą już miękkie dodajemy gotową pierś z kurczaka i dusimy jeszcze ok 5 - 7 minut. Na koniec dodajemy to co wszystko połączy - Sos Łowicz oraz koniecznie kilka listków świerzej bazylii. Rewelacyjne, niebanalne, proste i pyszne. Bez Łowicza nie istnieje... Idealne na wieczorki kulinarne wśród znajomych. Zawsze się udaje i wszystkim smakuje. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego!!!