zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Skrzydełka na grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

To potrawa ponoć ormiańska, polecam te pikantne skrzydełka.

Skrzydełka na grilla

Składniki:

Skrzydełka na grilla

 

  • 2 kg skrzydełek
  • 1 kg cebuli
  • papryka słodka
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz mielony
  • sól, czosnek, bazylia, oregano

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka na grilla
Skrzydełka dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Układać warstwami, na przemian skrzydełka i cebulę, przesypując wszystko dokładnie przyprawami. Owinąć szczelnie w folię aluminiową , wstawić do lodówki  na dwa dni. Przed grillowaniem wyłozyć całość do miski i dokładnie wymieszać.