Sposób przygotowania:
Skrzydełka w imbirze
Skrzydełka myjemy, osuszamy, obcinamy lotki i dzielimy skrzydełka na pół. Ze skrzydełek ściągamy skórę odstawiamy na bok. W misce mieszamy jogurt ze startym imbirem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, keczupem, posiekaną drobno papryczką chilli i sokiem z cytryny – wszystko razem dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy skrzydełka i zastawiamy na 15 minut. W woku lub garnku o grubym dnie rozgrzewamy trochę oleju i dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę, smażymy aż cebula zmięknie tj. około 5 minut. Do podsmażonej cebuli dodajemy wraz z marynatą skrzydełka i smażymy je około 20 minut, co jakiś czas mieszając sos. Jeśli jest taka potrzeba sos solimy i pieprzymy do smaku. Skrzydełka podajemy z ryżem ugotowanym na sypko, posypane kolendrą i plasterkami imbiru.