zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2333]

Skrzydełka po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Skrzydełka na chińska nutę..........

Skrzydełka po chińsku

Składniki:

Skrzydełka po chińsku

 

  • 1 sos chiński Aspiro
  • 1 łyżka przyprawy do potraw chińskich
  • 1 op makaronu kolorowego rurki
  • 8 skrzydełek
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 mała cebula
  • 1 mały koncentrat Łowicz
  • 100 ml wody
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1 kostka czosnkowa
  • 2 l wody

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka po chińsku
Makaron ugotować. Skrzydełka ugotować z warzywami w 2 litrach wody. Ugotowane skrzydełka wyjąć z wywaru, każde pokroić na trzy części. Te najcieńsze odłożyć. Pokrojone skrzydełka wrzucić na patelnię, dodać sos chiński, koncentrat, przyprawę chińska, wodę i dusić od czasu do czasu mieszając około 10 minut. Do sosu wkruszyć kostkę czosnkową, posolić i popieprzyć do smaku i delikatnie wymieszać. ( Warzywa możemy wykorzystać do sałatki ).