Sposób przygotowania:
Skrzydełka w curry
Skrzydełka umyć, odciąć najcieńsze końcówki.
Obcięte skrzydełka wrzucić do miski, posolić, popieprzyć i posypać curry oraz płatkami chili.
Odstawić na 30 minut.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć w niej skrzydełka i obsmażyć na złoty kolor.
Podlać delikatnie wodą, przykryć i dusić prawie do miękkości.
Dodać paprykę pokrojoną w paski i skruszyć kostkę czosnkową, przykryć i dalej dusić do miękkości.
Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.
Obcięte skrzydełka wrzucić do miski, posolić, popieprzyć i posypać curry oraz płatkami chili.
Odstawić na 30 minut.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć w niej skrzydełka i obsmażyć na złoty kolor.
Podlać delikatnie wodą, przykryć i dusić prawie do miękkości.
Dodać paprykę pokrojoną w paski i skruszyć kostkę czosnkową, przykryć i dalej dusić do miękkości.
Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.