Sposób przygotowania:
Skrzydełka w paprykarzu
Umyte skrzydełka obsmażyć z obu stron na tłuszczu.
wlać do rondla ok 1,5 szkl wody, dodać bulion drobno posiekaną cebulę, bazylię i paprykę.. Włożyć obsmażone skrzydełka. Dusić pod przykryciem do miękkości, i do wyparowania nadmiaru wody.
Dodać koncentrat i jeszcze chwilkę zagotować..
Podawać z ryżem i surówką .. ewent, ogórki małosolne
wlać do rondla ok 1,5 szkl wody, dodać bulion drobno posiekaną cebulę, bazylię i paprykę.. Włożyć obsmażone skrzydełka. Dusić pod przykryciem do miękkości, i do wyparowania nadmiaru wody.
Dodać koncentrat i jeszcze chwilkę zagotować..
Podawać z ryżem i surówką .. ewent, ogórki małosolne
pigwa