luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Skrzydełka w paprykarzu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pikantne skrzydełka z ryżem ..

Skrzydełka w paprykarzu

Składniki:

Skrzydełka w paprykarzu

 

  • na 3 osoby
  • 6 skrzydełek
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka bulionowa
  • pół cebulki
  • 1/4 łyżeczki bazyli
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w paprykarzu
Umyte skrzydełka obsmażyć z obu stron na tłuszczu.
wlać do rondla ok 1,5 szkl wody, dodać bulion drobno posiekaną cebulę, bazylię i paprykę.. Włożyć obsmażone skrzydełka. Dusić pod przykryciem do miękkości, i do wyparowania nadmiaru wody.
Dodać koncentrat i jeszcze chwilkę zagotować..

Podawać z ryżem i surówką .. ewent, ogórki małosolne

Tagi:

papryka