malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie skrzydełka mają świetny smak. Możemy je podawać na drugi dzień kiedy przejdą wszystkimi smakami zalewy.

Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym

Składniki:

Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym
Skrzydełka myjemy i gotujemy w osolonej wodzie z czosnkiem przez 20 minut, następnie studzimy. Gotujemy 1 litr wody, solimy, pieprzymy, słodzimy, wlewamy sok z brzoskwiń oraz ocet, dodajemy koncentrat. Brzoskwinie, ogórki, cebulę siekamy i dodajemy do zalewy. Skrzydełka panierujemy w mące, następnie obsmażamy na złoto, wkładamy w zalewę, zostawiamy na kilka godzin w lodówce.